Att använda jordvärme som en hållbar energikälla har blivit allt vanligare i många svenska hem. Men hur klarar egentligen jordvärme de kalla vintrarna vi har här uppe i Norden?

Jordvärme är en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för uppvärmning av hus, men dess prestanda kan väcka frågor när temperaturen sjunker. I Sverige, där vintern kan vara sträng och temperaturen sjunker långt under noll grader Celsius, är det naturligt att undra hur effektivt jordvärme fungerar när kylan biter som mest.

Generellt sett klarar jordvärme väl av att hantera kyla, även i de kallaste delarna av Sverige. Jordvärmeanläggningar använder sig av jordens konstanta temperatur några meter under markytan för att överföra värme till och från huset. Denna konstanta temperatur fungerar som en stabil värmeväxlare, vilket gör att jordvärme kan fungera effektivt även när utomhustemperaturen är låg.

En fördel med jordvärme är att den inte påverkas av extrema väderförhållanden ovan jord. När temperaturen är låg utomhus kan jordvärmen fortfarande generera tillräckligt med värme för att hålla ditt hem varmt och bekvämt.

Det är dock viktigt att säkerställa att din jordvärmeanläggning är korrekt dimensionerad för att möta de specifika kraven i ditt område. En kvalificerad installatör kan hjälpa dig att utforma och installera en anläggning som passar bäst för din plats och de klimatförhållanden du står inför.

För att få mer detaljerad information om jordvärme och hur det kan fungera för just ditt hus, besök i-umea.nu. Där kan du få expertråd och ta reda på hur du kan dra nytta av denna miljövänliga och effektiva värmelösning.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies. 

Bygg din offert